Feriefølelse i Ljunghusen
Med en fin naturtomt, begrenset plass til å bygge, en kvinne som elsker å pønske ut løsninger, og som dessuten er lidenskapelig opptatt av å reise – hva får man da? Jo, et drømmeparadis i Ljunghusen i Skåne.
Frasen om at man lykkes tredje gang, kan stå som overskrift når du går inn i Sannas hus. For da de bygde hus de to første gangene, ble det riktig fint. Likevel kan ting alltid forbedres, og behovene har endret seg etter hvert som barna er blitt eldre. Eiendomsmegleren tipset dem om en tomt i Ljunghusen, til tross for at Sanna og ektemannen ikke hadde tenkt å flytte til den andre siden av Falsterbokanalen. Med tre barn i tenårene og heltidsjobb hadde de planlagt å kjøpe og pusse opp et hus og var helt innstilt på den tanken. Men når man vet fasiten, er det virkelig flaks at det går an å endre seg! Tomten viste seg å være helt riktig og vekket en enorm inspirasjon hos Sanna, som med en gang begynte å lage en skisse over hva hun ville ha plass til i sitt neste drømmehus.
– Jeg har øye for detaljer og mange ideer og hadde fått med meg masse inspirasjon fra våre felles reiser, forteller Sanna.
– Materialvalgene i huset, men først og fremst alt i utemiljøet vårt er en blanding av ting vi har sett og opplevd gjennom årene.
Da Sanna og Jesper reiste til Barcelona, besøkte de en hyggelig bar med et vindu som kunne åpnes ut mot gaten. En smule forbauset oppdaget de at det fantes en hel bar bak vinduet. Når vinduet ble åpnet, kunne personalet sette ut mat, snacks og drikkevarer, og gjestene satte seg ned på barkrakker på fortauet. Sanne visste med en gang at hun ville prøve å få til en liknende løsning for det nye huset. Hos Willab Garden fant hun et vindu som kunne foldes inn og som passet perfekt i kombinasjon med en benkeplate. I familien går den under navnet sjampanjebaren. Ikke bare er den fin å benytte som bardisk, den fyller også flere funksjoner: Det er praktisk å dekke opp til gjester uten å måtte bære ting ut til hagestuen, og disken kan også settes bort lettere.
– Når jeg og Jesper er alene hjemme, sitter vi ofte her og spiser, forteller Sanna. Det gjør at det ikke er nødvendig med et stort spisebord i hagestuen, og her kan vi være sosiale på en avslappet måte.
En hagestue var selvsagt allerede på tegnestadiet. Erfaringen med tidligere hus nær kysten gjorde at Sanna visste hvordan vær og vind kan tære på tålmodigheten. En venninne tipset om en variant fra Willab Garden, og da Sanna så den, bestemte hun seg med en gang og bestilte hjemlevering via hjemmesiden. Arkitekten som hjalp Sanna med tegningene, la bygget rett inn i tegningene for å få det med i grunnarbeidet sammen med huset.
– Jeg ville virkelig at det skulle oppfattes som en del av huset, og siden vi skulle forholde oss til 144 m2, var vi nødt til å holde igjen på millimeterne. Denne versjonen har bare standardmål, og det var perfekt for oss.
Hagestuen er blitt en naturlig del av huset. Fra terrassedøren i kjøkkenet går de ut i hagestuen, og med partier som kan åpnes på alle tre sider og det flotte glasstaket, får de en luftig sitteplass som føles som ute – selv om de er inne. Fra det ene skyvepartiet går de deretter til spiseplassen som det er bygget et stort skjermtak på 15 m2 over. Skulle det begynne å regne, kan man bevege seg tørrskodd rundt kjøkken, stue, hagestue og uteplass. Følelsen er ubeskrivelig, og det er som om man sitter på et
hotell ved Middelhavet.
– Jeg er spesielt fornøyd med glasstaket i hagestuen. Det gir en åpen følelse, og dere skulle sett det om kvelden! Da sitter vi her ute med tente lys, det blåser mildt og så kikker vi opp på stjernehimmelen. Hvis vi får lyst, hopper vi ut i svømmebassenget rett ved siden av.
Utemiljøet med store grå uteklinker, forskjellige sitteplasser og et stort svømmebasseng er også inspirert av hoteller fra ulike reiser. Drømmen om å ha bassenget så nær hagestuen som mulig kom etter en reise til Tyrkia. Bassenget ble anlagt etter at selve husbyggingen var ferdig, og nærheten gjør at de bokstavelig talt kan hoppe i bassenget rett fra hagestuen.
Sanna har virkelig lyktes med å skape et fint oppholdssted. Når vi besøker familien i augustvarmen, kjenner vi oss med en gang hjemme. Det er bakgrunnsmusikk, store sofaer og et utemiljø som gir oss følelsen av å befinne oss på et hotell ved Middelhavet. Akkurat som de snart voksne barna i familien vil vi holde oss på varmere breddegrader for å være sammen litt til.
– Barna våre begynner å bli store og flytter ut til mer spennende steder og utfordringer. Når de kommer hjem, vil vi virkelig at huset skal være trivelig og gi hotellfølelse og plass til alle. Å kunne være sammen her hjemme i all slags vær har vært et viktig mål.
Hagestue i aluminium
Med en hagestue bare i aluminium og glass kan du skape en urban, industriell stil. En avdempet fargesetting setter de store glassflatene og interiøret i sentrum. Dessuten er hagestuer med både partier
og reisverk i aluminium så vedlikeholdsfrie som de kan få blitt Hagestue i aluminium fra Willab Garden