Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

En husdrøm i Landskrona

Etter en utrettelig husjakt i hjembyen Malmö tok til slutt Imad og Nathalie bort et søkefilter i appen, og snart etter hadde de isteden kjøpt en hel bygård i nærliggende Landskrona. Og det til en lavere pris. Som nybakte huseiere gikk familien løs på jobben med å forvandle bygården fra 1901 til et stilig townhouse og et vakkert fristed for familien.

Hagestue i hagen.

Kanskje kjenner du igjen huset fra det svenske TV-programmet «Husdrømmer» med Anne Lundberg og Gert Wingårdh? Mursteinshuset med navnet Storken 24 går over tre etasjer og besto i utgangspunktet av fem leiligheter fordelt på 13 rom. De startet drømmen om å fremheve det gamle, varme preget med vakker teglstein fra begynnelsen av 1900-tallet, sjenerøs takhøyde, flotte vindeltrapper og vakre vinduer. De ville løfte frem husets genuine særpreg ved å bruke varmere farger, men også våge å gå litt utenfor den tradisjonelle tankegangen og skape et hjem med hotellfølelse.
– Vi elsker å bo på hotell, men aller mest elsker vi å være på spa og sitte i badstu. Den følelse ville vi gjerne skape hjemme hos oss, forteller Nathalie. Dette med badstu er virkelig en stor lidenskap for paret, og badstudrømmen ble vekket med det samme de gikk inn i bakgården for første gang. For det var egentlig ikke huset som de falt for først – det var den 350 m2 store bakgården som ligger gjemt bak den store porten fra gaten. Her begynte den virkelig store drømmen om å skape en søreuropeisk hage med murstein, brostein og alle slags grønne lommer. Et sted hvor de kunne lade batteriene, en hage hvor barna kunne leke fritt, og en bakgård med et stort bord der familien kunne samle hele slekten til måltider og sosiale lag. 
– Blant busker og hekker i bakgården sto det et gammelt skur som de ikke ville rive. Imad forteller at de umiddelbart tenkte at det kunne bygges om til en egen badstu med et oransjeri eller en hagestue i tilknytning.

Hagestue og terrasse i en hage.
Hagestue Aluminium pulttak.
En hagestue i aluminium.

Mens snekkerne satte i gang med det store prosjektet med huset, begynte Imad og Natalie arbeidet med å gjøre hagedrømmen til virkelighet. De hadde veldig lite kunnskap og erfaring med dyrking og hagebruk, men de ga seg i kast med bakgården med stor entusiasme og interesse. Busker, hekker og ugress måtte fjernes for å gi plass til en ny planering i hagen. 
– Imad laget en tegning av hvordan vi ville ha bakgården, for at vi skulle ha noe å jobbe ut fra. Det gjorde det oversiktlig og mulig å planlegge en hage med ulike rom og ulike passasjer som på flott vis forbinder de ulike delene. Byggingen av hagen begynte, og paret rammet inn bed og dyrkeflater med cortenstål, satte løker og plantet busker og trær.
– Med Google som verktøy klarer man det meste. Vi har virkelig blitt glad i å dyrke selv – bare tenk hva en liten hage kan gjøre for en hel familie. Vi har plantet alt man kan tenke seg: jordbær, poteter, chili, tomater og meloner, bare for å nevne noe. 
– Vi hadde aldri lagt belegningsstein før og hadde virkelig null kunnskap, men vi googlet oss frem, og det ble skikkelig bra. Drømmen var å skape en bakgård som ga oss en følelse av ferie og varme. Og når vi sitter der under de store, hvite parasollene, føler vi at vi har lyktes med det.

Växthus Rondo.
Et grønt runt drivhus.
Två glada barn springer på grusgången framför ett växthus.

Oppussingen av huset tok mye lenger tid enn planlagt. Det gjaldt særlig rivingsarbeidet. Dessuten tok de omsorgsfullt vare på materialene som ble revet, for de gamle mursteinene fra innerveggene skulle gjenbrukes til badstubygget. De ble murt opp til en ny bakvegg til hagestuen ved siden av badstuen. Dermed kunne de få den fine mursteinsfølelsen fra huset også ute i bakgården. 
– Under hele prosessen passet vi på at byggerne ikke glemte badstuen. Den var kjempeviktig for oss, og helst ville vi at den skulle bli ferdig først. Men som i de fleste byggeprosjekter blir det ikke helt som man har tenkt. Det var en stor risiko for at det gamle skuret ville rase sammen da vi skulle åpne den ene kortsiden mot hagestuen. Derfor valgte byggerne å støpe en betongkrans rundt hele bygget for å sørge for bedre bæring og stabilitet. Da kransen hadde herdet, kunne de begynne å rive den gamle murveggen og åpne opp mellom hagestuen og badstuen. Og resultatet ble akkurat som paret hadde sett for seg. Det gamle skuret har beholdt sin sjarm, og det og hagestuen utfyller hverandre fint. Det har blitt et perfekt sted for avkobling og badstu. 
– Endelig har vi funnet vårt hjem, sier Imad og Nathalie.

Kundeservice

Mandag til fredag 09:00 - 17:00

Butikker

Drammen

Stengt

Munkedal

Åpent i dag: 10:00 - 17:00

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få tips & råd, informasjon og tilbud rett i innboksen din.

Bestill katalog!

I vår katalog får du inspirasjon, tips og idéer om hvordan du skaper rom i hagen.
Trygg E-handel
Klarna
Resurs Bank